Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO.  Wil je starten met linkbuilding dan heb je kwalitatieve backlinks nodig van relevante websites en Linkbuilding teksten nodig. Linkbuilding gebeurd bij ons kantoor op verschillende manieren.

  • Onze zoekmachine marketing experts ontwikkelen kwalitatieve, relevante websites waar uw backlinks komen te staan.
  • Onze ervaren content professionals schrijven kwaliteitsartikelen op maat met uw backlinks erin.
  • Onze linkbuilders plaatsen de artikelen op websites met een hoge SEO waarde met een permanente natuurlijke do follow link naar uw website.

Om relevante content te maken heb je dus Linkbuilding teksten nodig

Het belang van ankertekst in linkbuilding voor SEO

Een ding dat ik het meest niet leuk vind, is wanneer ik naar een restaurant ga, ga zitten, het menu open en er zijn pagina’s en pagina’s met opties …

Het menu ziet er meestal ongeveer zo uit:

Een burgerpagina met tien verschillende burgers.
Een saladepagina met vijf salades en zes dinersalades.
Een boterhampagina met zowat elke boterham op aarde.
En dan een willekeurige pagina met alles van gebakken vis tot gehaktbrood tot de gootsteen.
Het is helemaal overweldigend.

Dus, na ongeveer 30 minuten te hebben besteed aan het staren naar alle opties die ik heb gekregen, ga ik vaak met de eerste die mijn aandacht trekt. Of, als ze opmerken welke favoriet van de klant zijn, zou ik er een kunnen kiezen.

Welnu, internet is een beetje zoals dat overweldigende restaurantmenu – het staat vol met een miljoen kledingwinkelsites, een paar duizend contentmarketingsites en enkele honderden voedselbezorgdiensten. (Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO)

Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO

Dus, hoe komt het dat iemand ooit een beslissing neemt over welke site te selecteren?

Welnu, wanneer u op Google zoekt naar iets als ‘contentmarketingservices’, klikt u meestal op de eerste paar sites die op de eerste pagina verschijnen. De meeste mensen gaan ervan uit (soms ten onrechte) dat de eerste sites die ze zien, het meest geloofwaardig zijn.

Maar waarom? Vanwege zoekmachine optimalisatie.

Zie je, zoekmachines ordenen hun database met inhoud op basis van complexe algoritmen die rekening houden met honderden verschillende factoren. Maar van deze vele factoren is de belangrijkste het aantal links dat een website ernaartoe heeft.

U kunt een backlink zien als een “stem” – als uw website over hamsterjongleren een vermelding (een link) heeft in de New York Times, is dat een sterk kwaliteitssignaal dat Google vertelt dat er een goede kans is dat u een best-in-class hamster jongleur.

Samen met linkkwaliteit komt ankertekst , de tekst die naar een website linkt. Dit is bijvoorbeeld ankertekst . Maar voordat we ingaan op de geneugten van ankertekst en u precies vertellen hoe u deze moet kiezen, laten we een korte inleiding doen over linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Per definitie is linkbuilding het proces van het verkrijgen van links naar uw website via andere websites.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat ik mijn hamster-jongleerwebsite verkoop voor een nette winst en besluit een e-commerce winkel voor chocolade te openen. Om ervoor te zorgen dat mijn nieuwe site goed presteert in zoekmachines, zou ik me concentreren op het bouwen van kwaliteitslinks ernaar.

Wacht, ben ik je net kwijt toen ik “kwaliteitslinks” zei zonder ooit te specificeren wat dat in vredesnaam is, zoals elke andere generieke SEO-blogger? Laat me je de gemakkelijkste definitie ooit geven:

De kwaliteit van een link kan meestal worden beoordeeld aan de hand van de toetredingsdrempel bij het verkrijgen van die link.

Kan letterlijk iedereen met een internetverbinding uw link repliceren, zoals ze kunnen met een reactielink of een directorylink? Als dat zo is, is het waarschijnlijk niet goed.

Of heeft u unieke relaties met website-editors of een echt perswaardig voordeel voor uw bedrijf of een persoonlijk verhaal? De links die u hiervan gebruikt, zullen voor copycats veel moeilijker te stelen zijn.

Nogmaals: links zijn belangrijk omdat het web erop is gebouwd. Een hyperlink in inhoud is een handige manier voor gebruikers om tussen pagina’s op internet te navigeren, waardoor ze naar relatieve inhoud, producten of diensten worden geleid.

Het volgen van links is ook de gemakkelijkste manier voor zoekmachines om het web te doorzoeken, nieuwe inhoud te ontdekken en die inhoud uiteindelijk te bestellen.

Een voorbeeld van linkbuilding voor mijn nieuwe chocolaterie kan iets zijn dat ‘gastpost’ wordt genoemd. Als gastpost zou ik eerst een lijst met gekwalificeerde blogs in mijn niche bedenken, of het nu gaat om dierenverzorging of marketing. Hoewel ik misschien uitzonderlijke relaties heb met andere bloggers in de hamsterjongleerindustrie, zijn de links die ze me kunnen bieden niet optimaal.

In plaats daarvan ga ik misschien een blog zoeken die helemaal over de feestdagen gaat en een gastpost schrijven over redenen waarom chocolade het beste Valentijnsdagcadeau is. Natuurlijk zou ik die titel voldoende clickbaity moeten maken, dus ik zou het waarschijnlijk noemen:

97 redenen waarom chocolade op Valentijnsdag je zal redden van een vroege dood

In die post zou ik een paar links terug naar mijn site toevoegen – misschien naar mijn Valentijnsdag-chocoladedoos. Daarom heb ik, zodra het bericht op dat gespecificeerde blog is geplaatst, nu een backlink naar mijn site verkregen – wat linkbuilding is.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Het antwoord op deze vraag is simpel: linkbuilding is belangrijk omdat het een van de meest efficiënte manieren is om uw site een boost te geven boven andere SEO’s en uw concurrentie.

Het proces van linkbuilding helpt zoekmachines om uw pagina te ontdekken en helpt hen vervolgens te bepalen hoe hoog uw pagina in hun resultaten moet scoren. Het gebruik van links als rangschikkingsfactor zorgde ervoor dat Google eind jaren negentig begon te domineren op de zoekmachinemarkt.

Voorheen gaven zoekmachines de voorkeur voor plaatsing in organische resultaten aan betalende adverteerders. Met andere woorden, door op het eerste resultaat te klikken, zou u op een advertentie klikken, maar deze zou niet als zodanig worden gelabeld.

Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO is enorm.  Dus dan komt Google met deze briljante ranking methode:

Weet je nog dat er op de middelbare school iemand kandidaat was voor de voorzitter van de studentenraad?

Misschien lieten ze spelden of stickers maken met hun naam erop en deelden ze die uit aan medestudenten die ermee instemden op hen te stemmen.

Dan zouden die studenten die dragen – de kandidaat promoten en hun steun voor hen tonen.

Welnu, voor zoekmachines zijn links net als die pinnen – ze worden gezien als een blijk van vertrouwen en ondersteuning in de pagina waarnaar ze verwijzen. De pagina met de link naar uw site zegt in feite: “Ja, dat is een goede bron.”

Wat is een ankertekst?

Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO. Een ankertekst is gewoon de aanklikbare tekst in een hyperlink – u bepaalt uw ankertekst en koppelt de hyperlink eraan. Maar als je dieper in de studie van ankerteksten duikt, zul je zien dat er verschillende soorten ankertekst zijn, zoals een exact overeenkomende ankertekst , naakte link of een gedeeltelijk overeenkomende ankertekst. En het is gemakkelijk om dit te verknoeien.

Waarom is een anchortekst belangrijk?
Maar u kunt natuurlijk niet zomaar links die met willekeurige tekst zijn gemaakt, toevoegen aan verschillende pagina’s op uw website. En je kunt absoluut geen herhaalde voorbeelden van exact match-anker voor je website bouwen, omdat Google een stoere algoritmische handhaver heeft genaamd Penguin , en hij vernietigt nu bedrijven in realtime.

Dus tenzij je een voorproefje wilt van de achterkant van de vleugel van die pinguïn, kun je beter niet een heleboel links naar je website bouwen met exact overeenkomende ankertekst zoals:

  • Alarmsysteem kopen
  • Kies voor het beste alarmsysteem
  • Webshop voor het kopen van een alarmsysteem
  • Alarmsysteem leveranciers

Belang van anchor-tekst voor seo

Google weet dat een site met de bovenstaande ankers waarschijnlijk kunstmatige links heeft.  Google gebruikt de ankertekst van een link en de tekst eromheen om te bepalen waar een website over gaat. En het bouwen van meerdere exemplaren van exact match-ankers voor uw site is de gemakkelijkste manier om uw hand aan Google te onthullen en te verklaren dat u actief probeert het spel te spelen.

Zoals Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO zegt in de Godfather: “De beste SEO ziet eruit als natuurlijke SEO.”

Tips voor correct gebruik van ankertekst

Soms heb je misschien niet de controle over welke ankertekst wordt gebruikt – in het geval dat de site waarop je inhoud wordt geplaatst voor jou kiest. Als u echter uw eigen ankertekst kunt selecteren, beloof me dan twee dingen:

  • Je gaat methodisch te werk
  • Als je te lui bent om methodisch te zijn, zul je (in het begin) conservatief zijn
  • Voor de meeste mensen is de tijd om zich tot zeer gericht anker te wenden wanneer hun site scoort, maar die extra boost nodig heeft. Als mijn website voor het jongleren van hamsters bijvoorbeeld vastzat op positie drie voor “hamsterjongleren”, zou ik het EEN krachtig longtail-anker kunnen geven, zoals: leer jongleren met hamsters .

En hier is een Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO tip waarvan ik hoop dat het uw linkbuilding gemakkelijker maakt: bewaar uw gerichte ankers voor uw krachtigste links.

Globaal genomen

Als het erop aankomt, moet u proberen de ankerdistributie van de andere sites in uw niche na te bootsen, aangezien sommige niches veel agressievere ankerprofielen zullen hebben dan andere.

Cars.com heeft bijvoorbeeld waarschijnlijk een heleboel backlinks met ‘auto’s’ in hun anker, maar dat betekent niet dat het over-geoptimaliseerd is. Het betekent alleen dat hun merk een trefwoord bevat (auto’s), en er zijn niet veel synoniemen voor het woord auto, hoewel ik graag paardloze koets weer in gebruik zou willen nemen.

Dus samengevat Het belang van ankertekst bij linkbuilding voor SEO is niet te onderschatten:

SEO gaat over veel dingen, maar vooral over links.

Linkkwaliteit (de website die u de link geeft) en relevantie (de ankertekst) bepalen de prestaties van uw site in Google en andere zoekmachines.

Als u overweegt om linkbuildingdiensten te kopen , wees dan voorzichtig en doe uw huiswerk (en veel) voordat u koopt.

Betere links = beter leven.  Gelukkige ranking!