Linkbuilding advies nodig? Als je een marketeer of een bedrijfseigenaar bent, is het met 100% zekerheid dat je jezelf al hebt afgevraagd ‘Hoe kan ik backlinks naar mijn site krijgen om de zichtbaarheid te vergroten en meer organisch verkeer te genereren?’

Het wordt ingewikkelder als je je realiseert dat je de links nodig hebt die gezaghebbend zijn en niet worden gesponsord of betaald. Geen verrassing 41% van de SEO-experts beschouwt linkbuilding als het moeilijkste onderdeel van zoekoptimalisatie .

Linkbuilding advies van experts

Als marketeer begrijp je hoe belangrijk SEO is in je marketingstrategieën, vooral als het erom gaat ontdekt te worden door nieuwe klanten. Maar het is niet eenvoudig om de veranderende regels, voorschriften en best practices bij te houden. Met zoveel om bij te houden en bij te houden, kunnen sommige strategieën, zoals linkbuilding, op een laag pitje komen te staan.

Linkbuilding is echter een essentieel onderdeel van het versterken van uw SEO-strategie en het verbeteren van uw positie in Google en andere zoekmachines. Om u nieuw leven in te blazen met uw linkbuildingstrategie, legt dit artikel uit waarom linkbuilding belangrijk is, welke tools u kunnen helpen bij uw strategie en enkele van de beste linkbuildingtips voor uw SEO-strategie.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO-tactiek die de zichtbaarheid van zoekmachines verbetert door het gebruik van backlinks. Backlinks zijn on-directionele hyperlinks, meestal blauw gemarkeerd, die een gebruiker naar een nieuwe website of webpagina leiden wanneer erop wordt geklikt. Als u bijvoorbeeld een webpagina leest over nieuwe sneakerontwerpen, kan een hyperlink op die pagina u naar de nieuwe schoenenlijn van een merk brengen.

Backlinks zijn links op andere websites die naar uw pagina leiden, geen links die gebruikers van uw website weghalen. Backlinks helpen uw SEO-ranglijst te verbeteren en meer verkeer naar uw webpagina’s te trekken. Linkbuilding is een praktijk om het aantal en de kwaliteit van inkomende links (backlinks) naar een website te verhogen met als doel de positie van zoekmachines te verbeteren. Veelgebruikte strategieën voor het bouwen van links zijn contentmarketing, e-mailbereik, public relations, het bouwen van gebroken links, enzovoort. fff

Backlinks zijn een go-to ranking-signaal voor Google, dat zich nu meer dan ooit richt op hun kwaliteit. Maar wat maakt een goede koppeling?

Hier zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het vinden van een kwaliteitslink:

 • Pagina autoriteit. Links van sites met een hoge autoriteit geven u een hogere PageRank dan andere niet-gezaghebbende pagina’s.
 • Website autoriteit. Een blog zonder naam heeft weinig impact in vergelijking met websites als Linkbuilding Vlaanderen.
 • Relevantie van de website. Als u een verkoopblog heeft, levert het geen winst op als u een link krijgt van een gezaghebbende site over irrelevante onderwerpen zoals gezondheid en voeding.
 • Link positie. U zult nauwelijks profiteren van links die ergens in zijbalken of een paginavoettekst worden geplaatst. Degenen die u de gewenste resultaten kunnen opleveren, bevinden zich in het midden van de pagina-inhoud.
 • Link ankertekst. Dat is een tekst waarop u klikt om van de ene webbestemming naar de andere te gaan. Google gebruikt het als een ranking-signaal.
  Koppel gelijktijdige gebeurtenissen. Google gebruikt tekst rond uw link om te begrijpen waar uw pagina over gaat.
 • Redactioneel geplaatste link. Een redactioneel geplaatste link betekent dat iemand op een natuurlijke manier naar u heeft gelinkt omdat ze uw inhoud gewoon leuk vonden, dus het is een kwaliteitslink.
 • Gast-posting. Als je een gastpost publiceert op een site die alleen bestaat voor het publiceren van gastposts of op een platform dat geen betekenisvolle relatie heeft met de jouwe, is dat een rode vlag voor Google om je gastpost als spam te beschouwen.
 • Nofollow versus dofollow-links. Als u bij het controleren van de code van de link de tag “rel=”nofollow” ziet, betekent dit dat Google geen rekening zal houden met deze backlink bij het bepalen van de SEO-waarde. U zou dus geïnteresseerd moeten zijn in “dofollow” -links.

 

Hoe werken we ?

 • Onze zoekmachine marketing experts ontwikkelen kwalitatieve, relevante websites waar uw backlinks komen te staan.
 • Onze ervaren content professionals schrijven kwaliteitsartikelen op maat met uw backlinks erin.
 • Onze linkbuilders plaatsen de artikelen op websites met een hoge SEO waarde met een permanente natuurlijke do follow link naar uw website.

Onze linkbuilding prijzen

Linkbuilding kopen

 

Voordelen van externe blogs plaatsen

Je krijgt legitieme links (soort van). Google wil niet dat je ” grootschalige ” links bouwt vanuit gastposts. In mijn ervaring is het publiceren van een paar gastberichten op relevante sites echter volkomen veilig en kan het je een boost in de ranglijst geven. Een gastpost op een grote site in uw niche kan u VEEL verwijzingsverkeer sturen.

En ook zo werken wij, als linkbuilding adviseur raad ik mijn klanten aan om nadien nog wat meer te doen dan alles blogs posten op andere websites.  Wij ontwikkelen zelf ook websites voor onze klanten, deze websites worden goed gnoptimalsieerd voor Google zodat er echt verkeer op komt. Dit is ook een extra meer waarde voor onze klanten want ze krijgen ook extra leads via de sites die wij hoog ranken in Google.

Bijvoorbeeld zoek je op het zoekwoord  “Auto opkoper Aalst” dan kom je onze website tegen : https://auto-opkoper-aalst.tweedehands-auto-verkopen.be die staat op plaats 3 in Google. Op deze site komt niet alleen backlinks van de klant te staan maar ook een logo met bedrijfsinfo.

2  de voorbeeld zoek je op het zoekwoord “tegen expertise Hasselt” dan kom je onze website tegen : https://tegenexpertise-hasselt.imella.be die staat op plaats 3 in Google. Op deze site komt niet alleen backlinks van de klant te staan maar ook een logo met bedrijfsinfo. Een 2 de website van ons namelijk https://tegenexpertise-hasselt.tegen-expertises.be staat op plaats 4 in Google met hierop dus ook een backlink en contactgegevens van de klant.

Enkele voorbeelden van geplaatste blogs:

http://www.mauriciotravels.com/nl/2020/10/kies-je-voor-shuttle-of-valet-parking/
https://www.selfgrowth.com/articles/some-most-impgortant-truck-movement-reime
http://global-taxi-antwerpen.be/2020/05/18/op-vakantie-in-eigen-land/
http://www.seobureau.be/2018/04/17/factoren-die-de-kosten-van-google-adwords-bepalen/
https://huisverbouwen.wordpress.com/2020/10/20/diy-regenwaterbuffer-maken/
http://www.neytinterieur.be/uncategorized/advies-om-glans-in-uw-marmer-terug-te-krijgen/
http://www.chavattehuurwagens.be/algemeen/heb-je-verhuishulp-nodig/
https://bouwinspiratie.jouwweb.nl/welke-classificaties-gekeurde-sloten-bestaan-er
https://woon-tips3.webnode.be/waarom-kiezen-voor-een-cilinderslot/
https://www.luchtdicht-bouwen-expert.be/uncategorized/van-lekkages-tot-adviezen-de-loodgieter-staat-er-klaar-voor
http://www.demirbouw.be/uncategorized/waarom-je-jouw-huis-eens-moet-laten-inspecteren-door-een-loodgieter
http://www.heelveeltuinartikelen.be/uncategorized/wat-is-nu-het-gevaarlijkste-ongedierte/
http://www.detuinmeubelspecialist.be/uncategorized/ongedierte-is-nooit-welkom
https://bouwgarant.jouwweb.nl/de-loodgieter-helpt-graag-bij-het-verbouwen-of-verhuizen
http://www.woningenbouw.be/uncategorized/heb-je-hulp-nodig-bij-het-verhuizen-bel-de-loodgieter-maar-op
http://www.bouwtradex.nl/overig/waarom-een-loodgieter-onmisbaar-is-bij-het-verbouwen/

Linkbuilding advies

Wat zegt Google over backlinken?

Google heeft gezegd dat backlinks de belangrijkste rankingfactor zijn bij het categoriseren en crawlen van pagina’s, naast inhoud van hoge kwaliteit. Als u geen backlinks heeft, bevindt u zich misschien in een zware strijd om uw pagina’s op de voorpagina van de zoekresultaten te krijgen. Omdat backlinks zo belangrijk zijn voor Google, als je geen enkele vorm van linkbuilding-strategie in je plannen hebt, kun je niet zo veel slagen en groeien als je wilt.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is om verschillende redenen belangrijk. Het belangrijkste is, zoals hierboven vermeld, dat het de nummer één rankingfactor is op Google. Bovendien zijn links een van de belangrijkste manieren waarop mensen internet gebruiken. Koppelt gebruikers rechtstreeks naar geweldige inhoud en bouwt vertrouwen op bij uw doelgroepen. Als ze constant naar uw site worden doorverwezen, weten ze dat u autoriteit heeft in de ruimte. Links zijn een van de krachtigste tools die u kunt gebruiken in uw websitestrategieën.

Wat moet je niet doen bij linkbuilding?

Zoals bij alle strategieën, zijn er goede praktijken en slechte praktijken als het gaat om linkbuilding. We zullen enkele van de beste strategieën in een beetje bespreken, maar laten we eerst een paar dingen doornemen die u niet moet doen in uw strategieën voor linkbuilding. Niet doen:

 • Inhoud van slechte kwaliteit linken
 • Probeer links naar pagina’s in commentaarsecties of forums te sluipen
 • Smeek andere bedrijven om naar uw website te linken
 • Ruil- of handelsbetrekkingen met andere bedrijven
 • Link naar gebroken pagina’s
 • Probeer linkbuilding zonder de juiste tools
 • Vraag Linkbuilding advies aan specilasten
 • Hulpprogramma’s voor linkbuilding

Linkbuilding vereist de juiste tools om succesvol te zijn. Er is geen handmatige manier om uw backlinks bij te houden en nieuwe linkmogelijkheden te vinden. Hier zijn enkele van de beste tools die u kunt gebruiken om uw strategieën voor het bouwen van links en andere SEO-tactieken te verbeteren.

Linkbuilding advies Tool #1: SEMrush

SEMrush is een van de grootste SEO-tools die er zijn, en omvat tools zoals concurrentieonderzoek, zoekwoorden, social media-marketing, advertenties en Linkbuilding advies. U kunt SEMrush gebruiken om nieuwe mogelijkheden voor linkbuilding te vinden en andere websites te bereiken om uw pagina’s op hun sites te linken. De onderzoeks- en analysetools zijn geweldige opties voor merken die hun backlinkstrategie een boost willen geven.

Linkbuilding advies Hulpmiddel #2: Moz PRO

Moz is een geweldige goedkope tool die je veel tools biedt voor de prijs. U kunt de Link Explorer-tool gebruiken om de backlinks op uw pagina’s te begrijpen en te analyseren en nieuwe kansen te vinden. Het helpt je ook om slechte of kapotte links te identificeren, zodat je ze kunt verwijderen en repareren. U kunt het ook gebruiken om nieuwe zoekwoorden te vinden voor uw strategieën voor linkbuilding.

Linkbuilding advies Hulpmiddel #3: Ahrefs

Ahrefs is een andere SEO-tool met toepassingen zoals link-outreach, link-doorlichting, backlink-analyse en nieuwe linkmogelijkheden. Het heeft ook veel andere SEO-functies, waardoor het een geweldige allround tool is om in je technische stapel te hebben. U kunt het gebruiken om uw pagina’s te sorteren op backlinks, zodat u uw meest waardevolle webpagina’s en de strategieën die werken, beter begrijpt.

Tips van Linkbuilding advies

Nu je weet waarom Linkbuilding advies belangrijk is en waarom je het in je strategieën zou moeten opnemen, laten we eens kijken naar enkele van de beste tips voor linkbuilding die je vandaag kunt implementeren om je SEO-strategieën een boost te geven en je rankings te verbeteren.

Als u wacht tot backlinks op magische wijze verschijnen, wacht u waarschijnlijk een tijdje. U kan proactiever zijn in uw backlinkstrategie en eropuit gaan en om backlinks vragen, maar eer je aan 100 link gaat geraken ben je een jaar verder.

Wij krijgen dagelijks mails van anderen die vragen of ze een of twee links op onze website krijgen in ruil voor een link naar hun website … Niet doen !!! Dit brengt niets op. Linkbuilding moet de dag vandaag volledig anders gebeuren.  Vraag Linkbuilding advies aan experts en laat je bijstaan als je er aan wilt beginnen

Verbeter uw relaties met andere bedrijven

Zakelijke relaties en linkbuilding gaan hand in hand. Naarmate u uw relaties in het bedrijfsleven en in uw branche laat groeien, krijgt u meer mogelijkheden om links te krijgen. Probeer actief deel te nemen aan online communities op sociale media of nieuwspagina’s uit de branche om uw netwerk te laten groeien en uw links te vergroten.

Gebruik je blog als tool voor het bouwen van links

Als je nog geen blog bent begonnen, is dit het moment. Blogs kunnen een krachtig hulpmiddel zijn voor het bouwen van links om uw pagina’s naar buiten te brengen. Als u relevante, informatieve en hoogwaardige inhoud schrijft, neemt de kans dat die pagina’s worden gelinkt aanzienlijk toe. U kunt uw blogpagina’s gebruiken bij het opbouwen van links en meer organische links krijgen van mensen die uw blog volgen.

Schrijf gastberichten

Gastposten is een praktijk waarbij je blogs en artikelen schrijft voor andere sites. U kunt vervolgens uw website in dat bericht of in uw auteursbiografie linken. Veel websites accepteren gastberichten, dus zorg ervoor dat je met betrouwbare bronnen werkt. Zorg ervoor dat de blog waarvoor u schrijft relevant is voor uw merk, dat het een artikel van hoge kwaliteit is en dat de inhoud niet alleen opschept over uw bedrijf.

Vermeld uw website in online directories

Een andere manier om meer backlinks te krijgen, is door uw website op te nemen in online directories en bedrijfspagina’s. Het belangrijkste om in gedachten te houden met deze tip is dat u uw links alleen toevoegt aan betrouwbare mappen. Er zijn veel mappen op de zwarte lijst die het Google-algoritme proberen te misleiden en als gevolg daarvan zijn uitgesloten van crawlen. Controleer of u alleen informatieve, betrouwbare mappen gebruikt die waarde bieden aan lezers.

Onderzoek de backlinks van uw concurrent

Uw concurrenten hebben ook backlink-strategieën en u kunt deze mogelijk gebruiken om zelf nieuwe links te genereren. Gebruik uw SEO-tool om de backlinks van uw concurrenten te verkennen en kijk of er websites of bronnen zijn die u kunt gebruiken in uw eigen backlinkstrategieën om de concurrentie voor te blijven.

Verwijder dode of kapotte backlinks

Als websites linken naar pagina’s die u niet langer op uw site heeft, kan dit uw reputatie schaden en uw Google-ranglijst schaden. Het is belangrijk dat uw backlinkstrategie ook backlinkbeheer omvat. Kijk of er dode of kapotte backlinks in uw rapporten worden weergegeven en zorg ervoor dat die links worden bijgewerkt of verwijderd, zodat u uw linkbuilding niet negatief beïnvloedt.

Een SEO-strategie zonder Linkbuilding advies is slechts gedeeltelijk voltooid. Links zijn essentieel voor succesvolle SEO, omdat ze de belangrijkste rankingfactor zijn voor Google en andere zoekmachines. U kunt deze tips gebruiken om uw linkstrategieën een boost te geven en een linkbuildingplan te maken dat uw merk naar een hoger niveau tilt.

Als u een marketeer bent die zich afvraagt ​​waar uw site scoort in vergelijking met andere in uw SEO-strategie, hoeft u niet verder te zoeken. Doe onze SEO-volwassenheidsbeoordeling en kijk zelf waar uw huidige SEO-strategie het beste doet en wat de volgende stappen zijn om uw SEO-praktijken naar een hoger niveau te tillen. Klik op de link om direct aan de slag te gaan!