Linkbuilding analyse aanvragen? Voordat we beginnen met een linkbuildingcampagne doe we eerst een uitgebreide Linkbuilding analyse voor onze klant. Hiervoor gebruiken we de beste Tools op de markt zoals SEMrush, Moz en Ahrefs. Wat is een tool voor linkbuilding en Linkbuilding analyse? Een link building tool is een dienst die een website helpt links te verwerven of te genereren om zijn zoekmachine optimalisatie (SEO) te verbeteren. Deze tools helpen bij het vinden van potentiële websites om links van te krijgen en beoordelen hun kwaliteit op basis van SEO statistieken zoals domein autoriteit.

Linkbuilding analyse met de beste tools op de markt

De beste tools voor linkbuilding en backlinkanalyse maken het eenvoudig en gemakkelijk om links naar uw website te controleren en nieuwe linkmogelijkheden te vinden.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel geworden van zoekmachine optimalisatie (SEO) campagnes, niet in het minst omdat Google oorspronkelijk een op links gebaseerde zoekmachine was met zijn (in)beroemde PageRank alogrithme. Hoewel Google en andere zoekmachines nu rekening houden met andere belangrijke factoren als onderdeel van hun rangschikkingscriteria, zoals menselijke gebruikersgegevens en semantische verwerking, blijft linkbuilding een hoeksteen van elke goede SEO-campagne.

Vroeger was het zo dat SEO’s probeerden om overal links vandaan te halen, te ruilen, te kopen, zelfs te hacken. Tegenwoordig gaat het belang van links echter minder om de hoeveelheid links dan om het leveren van nuttige links die voordelen opleveren voor de gebruiker, zoals mensen aanmoedigen om te klikken voor meer informatie of voor kortingen op een nuttig product.

Dit betekent dat linkbuilding nu veel meer gericht is op het rechtstreeks genereren van verkeer, wat betekent dat gerichte gebruikers moeten worden gevonden in reeds bestaande verkeersstromen die verband houden met uw behoeften. Ze handmatig vinden is een uitdaging, maar gelukkig zijn er geautomatiseerde tools die kunnen helpen bij het identificeren van websites en webpagina’s die relevant kunnen zijn voor je eigen behoeften, en daarom de moeite waard zijn om een relatie na te jagen.

Linkbuilding blijft hard werken en gemakkelijke short cuts zullen waarschijnlijk geen significante voordelen opleveren. Maar als u nuttige linkbronnen kunt identificeren, hebt u een kans om uw producten/diensten/merk onder de aandacht te brengen van mensen die u anders misschien moeilijk zou kunnen bereiken, en zo uw marketingefficiëntie en uiteindelijk zelfs uw positie in de zoekmachines te verbeteren.

We hebben deze tools vergeleken op tal van aspecten, van hun prestaties en interface tot hun nauwkeurigheid en algemene volledigheid. We hebben ook gekeken naar onder andere hun documentatie en prijsplannen.

Hier zijn dan de beste backlink en Linkbuilding analyse tools die momenteel beschikbaar zijn.

SEMrush

SEMrush biedt een toonaangevend SEO-platform dat ook rijk is aan talloze tools, en daarvan is er ook een speciale sectie voor linkbuilding.

Net als bij soortgelijke platforms is er een sectie voor concurrentieanalyse, waarmee u domeinen kunt vergelijken, hun backlinkprofielen kunt bepalen, en op zoek kunt gaan naar potentiële doelen voor linkbuilding. Dit gebeurt via een rapport met potentiële domeinen voor linkbuilding.

SEMrush komt echter ook met speciale tools voor het verbeteren van uw linkbuilding. Dit omvat de mogelijkheid om de link building voortgang van andere domeinen te monitoren, inclusief nieuwe en verwijderde backlinks. U kunt ook kiezen om backlinks te bekijken voor een specifieke periode, inclusief wanneer specifieke backlinks werden gewonnen of verloren.

Dit alles komt bovenop de mogelijkheid om linkdomeinen te identificeren en een idee te krijgen van hoe gezaghebbend een verwijzend domein is. U kunt ook filteren op type backlink en op ankertekst. Er is ook een hulpmiddel om te bepalen welke pagina’s de meeste backlinks hebben, inclusief de mogelijkheid om deze te sorteren op domein, subdomein of URL.

Het resultaat is de mogelijkheid om een hele reeks gedetailleerde metrieken toe te passen om de sterkte van backlinks van concurrenten te bepalen, maar ook de mogelijkheid om per bron en type te identificeren om zelf potentiële doelen voor linkbuilding te identificeren.

Het enige negatieve is dat met zoveel SEO tools ingebouwd in het SEMrush platform, nieuwe gebruikers zich overweldigd kunnen voelen door het aantal beschikbare opties.

Over het geheel genomen biedt SEMrush een zeer krachtig platform dat een breed scala aan zeer gedetailleerde Linkbuilding analyse mogelijk maakt om te helpen met het opbouwen van uw eigen linkbuilding profiel.

Ahrefs

Ahrefs biedt een uitgebreide SEO toolkit die een paar belangrijke functies bevat om te helpen met link building campagnes.

Een daarvan valt onder de Content Explorer tool, waarmee u dieper inzicht kunt krijgen in uw eigen website inhoud en reverse engineering van concurrerende websites. Als onderdeel hiervan kunt u zoeken naar een relevant trefwoord of onderwerp en de “Highlight unlinked domains” gebruiken om websites aan te wijzen die nuttige en waardevolle bronnen van links zouden kunnen zijn. Door deze websites prioriteit te geven als linkbuildingdoelen wordt het vinden van bronnen veel gemakkelijker.

Daarnaast kunt u dezelfde functie gebruiken om te zoeken op uw eigen merknaam, om te zien welke websites u noemen maar niet naar uw website linken. Zo kunt u contact opnemen om te zien of u een nuttige link kunt opnemen – een directe link, een speciale aanbieding of zelfs een affiliate link.

Een andere belangrijke optie voor linkbuilding komt als onderdeel van de meer agressieve competitieve onderzoekstool in de Ahrefs Site Explorer. Hiermee kunt u niet alleen het organische en betaalde verkeer naar concurrerende websites inschatten, maar ook de linkbronnen ervan profileren. Door deze te bekijken, zou je in staat moeten zijn om voornamelijk doelen te identificeren voor linkaanvragen zoals zojuist genoemd, om zo je eigen websiteprofiel te helpen opbouwen.

Net als bij SEMrush is Ahrefs zo’n uitgebreid platform dat het voor nieuwe gebruikers even wennen kan zijn welke tools ze eigenlijk moeten gebruiken.

Over het geheel genomen is Ahrefs een zeer link-gebaseerd SEO-platform waarmee u zorgvuldiger kunt kijken naar het linkprofiel van uw eigen website, inclusief het zoeken naar gebroken links, evenals het zoeken naar extra linkbronnen om uw linkprofiel te versterken. Hoewel er andere waardevolle functies zijn voor Ahrefs, maakt het link building aspect het vooral krachtig.

Moz Pro

Moz Pro biedt een reeks SEO tools als onderdeel van zijn platform, waaronder speciale Linkbuilding analyse tools voor zowel uw eigen website als concurrerende websites.

Net als bij andere grote platforms bevat Moz Pro een linkverkenner waarmee u een volledige backlinkcontrole kunt uitvoeren van zowel uw eigen website als die van concurrerende websites. Het biedt echter niet alleen statistieken over het volume, maar ook in termen van domein autoriteit, anchor tekst en meest waardevolle pagina’s om u te helpen uw SEO en link building campagnes beter vorm te geven.

Er is ook een functie waarmee u de voortgang van uw linkbuilding kunt volgen, door doelen te stellen en plaatsingen bij te houden, en de algemene resultaten te analyseren. U kunt meerdere resultaten aanmaken en controleren wanneer links zijn geplaatst. aangepaste drop-down velden maken het gemakkelijker om deze campagnes te volgen.

Naast het toekennen van een autoriteitsscore aan domeinen en pagina’s, biedt Moz Pro ook een spamscore, zodat u slechte links kunt identificeren, waardoor u kunt proberen ze te verwijderen, of anders gewoon soortgelijke eigenschappen kunt vermijden. Dit is een nuttige functie voor het bepalen van de potentiële waarde van doellinks en dus linkdoelen.

Kortom, Moz Pro is een ander perfect geschikt SEO-platform dat een nuttige reeks tools biedt, en hun linkbuilding toolkits zijn geen uitzondering, vooral met de mogelijkheid om te controleren wanneer uw inhoud links krijgt of verliest en met filters op datum beschikbaar.

Hoe werken we ?

  • Onze zoekmachine marketing experts ontwikkelen kwalitatieve, relevante websites waar uw backlinks komen te staan.
  • Onze ervaren content professionals schrijven kwaliteitsartikelen op maat met uw backlinks erin.
  • Onze linkbuilders plaatsen de artikelen op websites met een hoge SEO waarde met een permanente natuurlijke do follow link naar uw website.

Onze linkbuilding prijzen

Linkbuilding analyse

 

Wat is een tool voor linkbuilding en backlinkanalyse?

Een link building tool is een dienst die een website helpt links te verwerven of te genereren om zijn zoekmachine optimalisatie (SEO) te verbeteren.

Deze tools helpen bij het vinden van potentiële websites om links van te krijgen en beoordelen hun kwaliteit op basis van SEO statistieken zoals domein autoriteit.

Een backlink en Linkbuilding analyse  tool is een dienst om de kwaliteit en kwantiteit te beoordelen van links die lezers vanaf andere websites terugleiden naar uw site.

Hoe kiest u de beste linkbuilding en backlink analyse tools voor u?

Bij het kiezen van de beste tools voor linkbuilding en backlinkanalyse voor u, moet u eerst nagaan op welk aspect van linkbuilding u zich moet richten. Sommige tools zijn uitstekend in linkbeheer, terwijl andere goed zijn in backlinkanalyse en linkbuilding.

U zult willen overwegen hoe eenvoudig de interface is en hoe steil de leercurve van de tool is. Beginners zullen het goed doen met tools die gemakkelijk te leren zijn, terwijl ervaren digitale marketeers of bloggers het goed zullen doen met meer complexe tools.

Zorg ervoor dat u de kwaliteit van de backlinkanalyse en de algehele nauwkeurigheid van de tool beoordeelt, en controleer beoordelingen van andere gebruikers om erachter te komen wat hun ervaring met de tool was.

Controleer ten slotte of de tool binnen uw budget past, voldoende documentatie biedt en een degelijke klantenondersteuning heeft.

De beste tools voor linkbuilding en backlinkanalyse

Om de beste tools voor linkbuilding en backlinkanalyse te testen, hebben we naar hun functies gekeken en bepaald op welk aspect van Linkbuilding analyse tools goed presteerden. We hebben deze tools ingedeeld en gepresenteerd op basis van hun sterke punten, zoals backlinkanalyse, linkbeheer en linkbuilding.

We beoordeelden hun algemene prestaties, interface en leercurve om te bepalen voor welk gebruikersniveau deze tools het meest geschikt zouden zijn. We evalueerden hun nauwkeurigheid en kwaliteit van de Linkbuilding analyse en bekeken hun klantenondersteuning en documentatie.