Linkbuilding tips of advies gezocht, dan ben je heir aan het juiste adres!   Het bouwen van een solide basis voor uw linkbuilding campagne begint met diversiteit: links moeten afkomstig zijn van een breed scala aan bronnen, niet slechts één of twee. Kwaliteitslinks worden ook beloond – betrouwbare sites die door Google als belangrijk worden beschouwd genieten de voorkeur. En tenslotte de kwantiteit. Hoe meer links hoe beter, uiteraard altijd met de kwaliteit in het achterhoofd.

Linkbuilding tips zijn nuttig om uw resultaten in Google te verbeteren

Linkbuilding is en blijft een essentiële SEO-strategie voor iedereen die op zoek is naar meer verkeer. Linkbuilding omvat het creëren van inkomende links naar uw website vanaf externe sites met als einddoel het verhogen van uw ranking in SERPs (search engine results pages), en het vergroten van uw geloofwaardigheid.

Links bouwen is echter niet gemakkelijk. Het vergt werk en moet ethisch gebeuren, anders wordt u door Google bestraft, en dat wil niemand. Het doel is ‘white hat’ linkbuilding: het proces van het creëren van een basis van organische, relevante en waardevolle links die de gebruikerservaring verbeteren. Bij ‘black hat’ linkbuilding daarentegen worden spamtactieken gebruikt als een snelle poging tot SEO-vooruitgang. Vermijd deze tactieken ten koste van alles.

De belangrijkste Linkbuilding tips die ik kan meegeven is begin er zelf niet aan en besteed je linkbuilding uit aan ons team. Ons team zorgt voor natuurlijke, inkomende links die een integrale pijler zullen zijn van uw algemene SEO-strategie.

Hoe werken we ?

  • Onze zoekmachine marketing experts ontwikkelen kwalitatieve, relevante websites waar uw backlinks komen te staan.
  • Onze ervaren content professionals schrijven kwaliteitsartikelen op maat met uw backlinks erin.
  • Onze linkbuilders plaatsen de artikelen op websites met een hoge SEO waarde met een permanente natuurlijke do follow link naar uw website.

Onze linkbuilding prijzen

Linkbuilding tips

 

Waarom Linkbuilding uitbesteden?

Het plannen en uitvoeren van een linkbuildingstrategie kost tijd en moeite: er is geen kortere weg naar het genereren van kwalitatieve, organische inkomende links die uw paginaranking verhogen. Gelukkig is er een schat aan informatie en hulpmiddelen beschikbaar over dit onderwerp. En door degelijke, waardevolle inhoud voor uw publiek te creëren en door ethische linkbuildingstrategieën toe te passen, bent u goed op weg naar SEO-succes.

Ik wil toch zelf wat links verkrijgen, natuurlijk kan dit.

Hieronder beschrijven we wat Linkbuilding tips die nuttig kunnen zijn.

Vraag om links

Dit kan iedereen zijn die u kent, of niet kent, persoonlijk of online, die een relevante site of blog heeft die op de een of andere manier betrekking heeft op de inhoud of het product dat u aanbiedt. Het sleutelwoord hier is relevant, want Google zal u alleen belonen als de site enige betekenis heeft. En als de inhoud die u produceert inderdaad van waarde is, zoals een geweldige how-to video bijvoorbeeld, zullen anderen graag naar u linken als ze hun eigen inhoud maken. Een eenvoudige zoekopdracht naar inhoud binnen uw niche of met uw sleutelwoorden zal potentiële linkpartners opleveren. Stuur hen een e-mail of bericht met de link(s) in kwestie en vraag hen die op te nemen in toekomstige inhoud. Sommigen zullen meer dan blij zijn om te verplichten, omdat het hun werk gemakkelijker maakt.

Neem contact op met degenen naar wie je linkt of die je noemt

Tijdens het maken van uw eigen inhoud zult u ongetwijfeld ook linken naar die van anderen. Een eenvoudige en doeltreffende (en natuurlijke) Linkbuilding tips strategie is om contact op te nemen met degenen naar wie je hebt gelinkt en het hen te laten weten. En natuurlijk vraag je dan of zij iets terug kunnen doen. Dit opent een dialoog en zolang je niet te opdringerig bent, kan dit uitmonden in een linkruil die de moeite waard is.

Linkbuilding tips

Gastbloggen

Een beproefde linkbuildingstrategie, gastbloggen is niet meer zo nuttig als vroeger, maar heeft nog steeds zijn plaats. Gastbloggen, zoals de naam al aangeeft, houdt in dat je een blogbericht schrijft voor een andere site in je niche en daar een link naar je eigen inhoud in opneemt. Wees zeer selectief in de sites waarop u publiceert; sites die alles en iedereen accepteren zijn niet de moeite waard. Linkbuilding tips Gastbloggen kan ook leiden tot wederzijds voordelige links.

Bloggers vinden

Probeer Linkbuilding tips bloggers in uw niche te vinden waarmee u een partnerschap kunt aangaan. Followerwonk is een tool van Moz die het vinden van invloedrijke bloggers veel gemakkelijker maakt. Zoek gewoon naar je onderwerp en je krijgt een lijst met prominente bloggers in je niche terug. Je kunt de resultaten vervolgens downloaden als een CSV-bestand en uitzoeken welke van hen contactgegevens hebben. Vanaf hier is het gewoon een kwestie van contact opnemen en vragen om links.

Podcast of tekstinterviews

Podcasts maken een explosieve groei door en er zijn podcasters voor zowat elk onderwerp. U kent er waarschijnlijk al een paar in uw specifieke branche. En ze zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante gasten. Met optredens op podcasts kunt u uw merk promoten en een glimmende nieuwe link krijgen. U bent misschien geneigd om podcasters met veel verkeer te zoeken, maar relevantie voor uw onderwerp is belangrijker – u wilt vooral betrokkenheid.

Als je een eigen podcast hebt, kun je je gasten ook vragen de aflevering op hun site te delen. Linkbuilding tips Tekstinterviews zijn een andere optie die veel minder moeite kost en vragen kunnen worden beantwoord hoe en wanneer je wilt.

Boost uw infographic links

Infographics zijn erg populair geworden voor linkbuilding omdat ze extreem deelbaar zijn door hun snelle levering van licht verteerbare informatie en aantrekkelijke beelden. Toch zullen sommigen die uw infografieën embedden niet noodzakelijkerwijs naar u linken. Om erachter te komen wie u wel of niet credits geeft:

Ga naar de plaats waar uw infographic wordt gehost
Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding
Selecteer “URL van afbeelding kopiëren”.
Ga naar Google Afbeeldingen
Klik op het camerapictogram links van het zoekveld
Plak de URL van de afbeelding

Influencer Marketing

Influencers zijn een integraal onderdeel geworden van het marketingspel. Ze brengen veel op tafel voor zowel marketeers als de consument als brug tussen beide partijen. Of het nu gaat om een shoutout, een doorlopende sponsoring of een producttest, influencers kunnen uw links toevoegen aan hun eigen content in video’s, verhalen, posts of foto’s. Google is op zoek naar content van gezaghebbende stemmen en meet ook de mate van betrokkenheid. En Linkbuilding tips influencers zijn meesters in het creëren van boeiende content!

Ze kunnen hun volgers ook aanmoedigen om een hashtag van het merk op te nemen in al hun eigen berichten of shares van uw gerelateerde content. Dit is een geweldige manier om uw ranking en algemene bereik op natuurlijke wijze te vergroten, terwijl u ook uw reputatie als prominent merk opbouwt.

Voeg uw link toe aan elk Social Media Platform

Hebt u uw links toegevoegd aan alle platforms waarop u actief inhoud deelt? Van Facebook tot Twitter, plaats uw link in content en in profielen. Google labelt links als Dofollow of Nofollow, en de meeste links worden gezien als nofollow op social media sites om spam te verminderen. Dit betekent dat zoekmachines ze niet volgen en dat ze geen invloed hebben op de page rank.

Dus hoe weet je welke Dofollow en welke NoFollow zijn? Over het algemeen wegen links op profielpagina’s en beschrijvingspagina’s zwaarder. Links in gedeelde inhoud zijn Nofollow, maar studies tonen aan dat engagement de pagerank kan verhogen. Retweets op Twitter zijn bijzonder krachtig.

Enige voorzichtigheid is geboden bij het vragen om shares op sociale media, omdat de meeste mensen terugschrikken voor verzoeken op bedrijfsprofielen. Door een levensecht bedrijfsprofiel te gebruiken kunt u echte relaties opbouwen met echte mensen.

Haal het meeste uit YouTube-links

Trustflow is een systeem gemaakt door Majestic SEO dat sites beoordeelt op basis van hun kwaliteitsniveau als ‘seed sites’ of hoe dicht ze bij seed sites staan (denk aan Wikipedia). YouTube heeft een Trustflow-score van 99 op 100. Kortom: je wilt YouTube backlinks! YouTube is ook een uiterst effectief medium om in contact te komen met je publiek en je merk en/of producten onder de aandacht te brengen.

Als je een YouTube-kanaal hebt, zorg er dan voor dat je link is opgenomen in:

je profiel
kanaalbeschrijving
videobeschrijving

Gebroken Link Bouwen

We kunnen dit Linkbuilding tips proces in drie stappen verdelen:

  • Zoek een site of pagina in uw niche die relevant is en goed past voor een link.
  • Controleer hun inhoud op gebroken links
  • Stel uw link voor aan de webmaster als een werkend alternatief.

U bent op zoek naar links die een 404-foutmelding geven, bijvoorbeeld omdat ze zijn verwijderd. Gebroken links vinden op schaal is hier de truc – websites handmatig afzoeken naar gebroken links is niet erg tijdsefficiënt. Door wat onderzoek te doen naar de backlinks van uw SERP-concurrenten kunt u die gebroken links vinden die ook vooraf als relevant en SEO-vriendelijk zijn gekwalificeerd. Het gebruik van SemRush kan het proces snel en gemakkelijk maken. Zoek naar je belangrijkste zoekwoorden in Google en plak dan de best gerangschikte URL’s in de bovengenoemde backlink analytics tool.